Zomerstudie wederom populair

zomerHet is uiteraard weer een Amerikaanse trend die over is komen waaien richting Nederland, maar ditmaal is het er eentje waarvan toch aanzienlijk omvang is gaan groeien. Ik heb het hier over de zomerstudie, een cursus of studie aan de universiteiten tijdens de zomermaanden. Voor de studenten vallen hier extra studiepunten te verdienen, maar ook mensen die allang niet meer studeren zijn van harte welkom op deze cursussen. De oudste cursist is dan ook al ruim over de tachtig en dit doet me een beetje denken aan de vrije vakken die ik zelf in de avonduren volgde. Maar bij mij ging het wel om de extra punten.

Verschillende studies

Er zijn verschillende studies te volgen in onder andere Leiden en Groningen, maar Utrecht spant toch de kroon met ruim 3.000 studenten waarmee het één van de grootste plekken is om een zomerstudie te volgen. Ervaring, kennis en studiepunten zijn de drie grootste redenen om een zomerstudie te volgen, maar ook het plezier en het studeren zelf zijn voor veel mensen goede redenen om te besluiten tot inschrijving.

Zelf snap ik heel goed waarom mensen zich hiervoor in zouden willen schrijven. Zoals ik al zei heb ik zelf lange tijd avonduren erbij gedraaid om net even wat extra voorsprong te hebben en ook een breder bereik te hebben binnen mijn eigen kennis. Al met al is het een kleine investering voor een enorme verrijking, maar hier zullen niet alle mensen het mee eens zijn. Ik vond tijdens mijn studie de vakanties altijd een beetje storend, het duurde altijd te lang en ik vond dat het altijd een poos duurde voordat ik weer echt terug was in het ritme dat ik wilde hebben om optimaal te kunnen studeren. Maar dat is natuurlijk slechts mijn mening.

Studentenlaptop met korting

Ben jij ook van plan om een (zomer)studie te volgen? Dan moet je over de nodige spullen beschikken. Sommige studies gebruiken nog boeken, maar we zien steeds vaker dat het om e-books gaat. Als student moet jij dan ook beschikken over een laptop. Zo’n apparaat is echter betrekkelijk duur in de aanschaf. Samen met de schoolkosten wordt het al met al een duur grapje. Gelukkig kun jij als student laptop met korting aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende kortingscodes in omloop die jij kunt gebruiken voor laptops. Daarnaast kun jij via jouw school misschien een laptop met korting aanschaffen. Schaf dus nooit direct een laptop aan, maar ga eerst na of jij als student nog korting kunt krijgen op een laptop.

4 Comments

 1. Wouter van Geelen /

  Over komen waaien uit Amerika? Volgens mij kun je in Nederland al behoorlijk lang een zomerstudie volgen. Althans, ik heb zo’n 5 jaar geleden zelf een zomerstudie gevolgd. Waarom moet alles volgens iedereen toch altijd overgenomen zijn uit Amerika? Laat ons zelf ook lekker eens iets bedenken!

 2. Amanda B. /

  Afgelopen zomer mijn eerste zomerstudie gevolgd. Ben er zeer over te spreken. Heb, buiten de vakanties om, namelijk geen tijd om te studeren, aangezien ik werk als leerkracht. Tijdens de zomervakantie heb ik zes weken de tijd en die benut ik nu optimaal.

 3. Harriët Smeenge /

  Ik wil zelf een zomerstudie volgen, maar weet niet precies wat ik ervan kan verwachten. Heb bovenstaande tekst gelezen en verdere research gedaan op het interne, maar blijf toch nog met vragen zitten. Is er iemand die een dergelijke studie gevolgd heeft en mij hier wat meer over kan vertellen? Alvast bedankt!

 4. Annelies Vechtlust /

  Ik overweeg al langere tijd om in de zomervakantie een studie te volgen. Zoals ik lees wint dit aan populariteit, maar hoe zit dat nu rondom de coronacrisis? Aangezien ik dit jaar niet op vakantie ga, zou ik graag deze zomer een studie volgen. Heeft iemand hier toevallig enig idee waar dat ergens kan rondom Den Bosch? Gelieve niet veel verder dan 50 kilometer afstand. Ik hoor het graag!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *