Ik ga op vakantie en ik neem mee

Koffer

Het is een spelletje wat vroeger vaak in de auto werd gespeeld ,wanneer we weer eens in een kilometerlange file stonden op weg naar onze vakantie bestemming. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen gewoon vliegen en is de enige ‘file’ waar ze nog in staan onderweg die bij de incheckbalie of bij de douane. Al kan het ook nog voorkomen dat je op weg naar Schiphol in de file komt te staan, dat valt op voorhand helaas niet te voorkomen. Al moet je er wel rekening mee houden dat dit kan gebeuren ga dus in ieder geval op tijd weg, de grootste stress factor blijft toch zeker weten het kunnen missen van je vlucht.

airplane

Parkeer je auto in de buurt van Schiphol

Het wordt iets waar steeds meer mensen zich op de vooravond van hun vakantie mee bezig houden, hoe kunnen we dichterbij Schiphol parkeren? Door parkeren bij schiphol vergelijken is het gemakkelijk van te voren te bepalen waar je gaat parkeren en kan je jezelf een heleboel ellende besparen. Al is er natuurlijk altijd nog de optie om je weg te laten brengen door een familielid of vriend van de familie. Al is dat wanneer je om vier uur ‘s nachts moet vliegen (en twee uur voor die tijd aanwezig moet zijn) niet heel bevorderlijk. Wanneer je in zo een geval dichterbij Schiphol kunt parkeren dan je op voorhand voor mogelijk had gehouden, kan dit een zegen zijn. Je levert de auto af, wordt naar de luchthaven gebracht en kan de auto weer ophalen zodra je terug bent in Nederland, in bepaalde gevallen wordt de auto zelfs voorgereden. Zie, daar zwaai je een van de laatste stressfactoren uit. Nu is het een kwestie van de koffers inpakken, iedereen in de auto krijgen en op naar je vakantie!

5 Comments

 1. Els Nabers /

  Parkeren bij Schiphol? Niet aan beginnen. Neem gewoon lekker de trein of laat je brengen. Dit reist niet alleen een stuk relaxter, maar je betaalt ook niet onnodig veel geld voor het parkeren. Zo bespaar je dus op parkeerkosten. Dit geld kun je vast en zeker goed gebruiken op je vakantiebestemming.

 2. Gerben Bast /

  Parkeren in de buurt van Schiphol: praat me er niet van… Een paar keer geprobeerd, maar telkens was het drama. Vaak is er alleen op de meest verre parkeerplaats nog een plekje vrij. Hierdoor ben je alleen nog maar meer tijd kwijt en moet je dus nog eerder van huis. Daarom gaan we nu altijd met het ov.

 3. Roelof Harms /

  Mijn auto geparkeerd op een betaalde parkeerplaats bij Schiphol. Er was 24 uur per dag bewaking aanwezig, dus ik dacht dat dit wel goed zat. Nou, mooi niet dus! Bij terugkomst van onze vakantie bleek onze auto ineens weg te zijn. En de medewerkers van de parkeerplaats speelden de vermoorde onschuld. Ja, vast! Een keer en nooit weer!

 4. Berdien S. /

  Ondanks het coronavirus ga ik binnenkort op vakantie naar Griekenland. Dit leek me een relatief veilige vakantiebestemming. Normaliter zou ik met de trein naar Schiphol gaan, maar omdat ik dan met een mondkapje moet reizen kies ik toch maar voor de auto. Ik vraag me alleen af waar ik het beste kan parkeren. Wil niet te veel betalen en ook niet te ver van de luchthaven af staan. Iemand tips?

 5. Marian Telgenkamp /

  Ondanks de coronacrisis ga ik dit jaar wel met het vliegtuig op vakantie. Normaal gesproken reis ik altijd met de trein naar Schiphol, maar dit jaar gaan we met de auto. Ik wil namelijk niet urenlang (kom vanuit Groningen) een mondkapje dragen. Het gedeelte over parkeren in de buurt van Schiphol komt dus zeker van pas. Even snel gekeken, maar het scheelt toch behoorlijk wat geld, dus bedankt daarvoor!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *