Parkeren tijdens het winkelen

De gemiddelde stad in Nederland kent een parkeerprobleem. Dat is natuurlijk alles behalve ideaal, maar gelukkig zijn er manieren om onder de hoge parkeerkosten uit te komen. In dit artikel gaan wij het hebben over alternatieve parkeerplekken die betaalbaar zijn en vaak ook nog eens minder tijd kosten dan een parkeerplek in de stad.

Nadelen parkeren in de stad

Er zijn genoeg nadelen te bedenken aan het parkeren in het centrum van een grote stad. In de meeste gevallen betaal je de hoofdprijs. Zo ben je in het centrum van Amsterdam gemiddeld 30 euro (als het niet meer is) per dag kwijt en kost het ook nog eens enorm veel tijd om je auto daar te parkeren. Het mag dan wel dichterbij het centrum zijn, maar in de stad is het vaak erg druk waardoor je met je auto meer stil staat dan in beweging bent.

parkeren tijdens het winkelen

parkeren tijdens het winkelen

Voordelen valet parking

In de steeds meer steden wordt valet parking aangeboden. Dit is een manier van parkeren dat je de auto overhandigd aan een medewerkers van het parkeerbedrijf en dat zij de auto voor jou parkeren. Bij terugkomst staat de auto op afgesproken tijdstip voor jou klaar. Deze manier van parkeren is zowel in het centrum als buiten de stad beschikbaar. In principe is valet parking buiten de stad goed betaalbaar, maar ben je in het centrum van de stad al gauw een aantal tientjes kwijt.

Zo kun je tegen weinig geld je auto parkeren in de buurt van Schiphol. Dit is ideaal wanneer je een vlucht vanaf Schiphol hebt of wanneer je een bezoekje wilt brengen aan het centrum van parkeren schiphol.

parking

Andere mogelijkheden parkeren?

Ook zijn er andere mogelijkheden voor parkeren in een stad mogelijk. Het is verstandig om de opties per stad te bekijken. Via Google kom je er al snel achter of er betere en goedkopere mogelijkheden zijn om te parkeren. Dit is absoluut de moeite waard om te doen, want uiteindelijk wil je natuurlijk niet teveel betalen voor parkeren. Dit geld kun je tenslotte wel beter besteden.

9 Comments

 1. Joshua Halsteren /

  Valet parking is voor mij echt een fantastische uitkomst. Moet dagelijks mijn auto kwijt in hartje Amsterdam, maar daar is echt geen beginnen aan. Vlak voordat ik er ben stuur ik een bericht en bij aankomst staat er vaak al een medewerker klaar. Wanneer ik vertrek staat de auto keurig voor de deur en kan ik direct wegrijden.

 2. Jessica Bot /

  Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om zo goedkoop mogelijk te parkeren in grote steden. Het is mij namelijk opgevallen dat het hier ongelooflijk duur is. Dit moet toch veel goedkoper kunnen? Heeft er iemand misschien wat handige tips voor mij?

 3. Ilse van Vleuten /

  Wat een drama is het toch, dat parkeren in de binnenstad. Voor mijn werk moet ik vrijwel dagelijks parkeren in verschillende grote steden en telkens weer loop ik tegen het probleem aan. Met name in de ochtend en rond de middag is het bijzonder lastig om een plekje te vinden. Er zijn vaak alleen nog maar plekjes vrij op grote loopafstand van mijn bestemming…

 4. Jos P. /

  Mensen zeuren altijd zoveel over parkeerproblemen. Ik kan deze mensen alleen maar adviseren om lekker met het openbaar vervoer te gaan. Je hoeft in dat geval namelijk niet te zoeken naar een parkeerplek en bent ook nog eens bewust bezig met het milieu. Van mij mogen ze daarom ook nog minder parkeerplekken maken!

 5. Ilse J. /

  Ik erger me altijd dood als ik moet parkeren voordat ik ga winkelen. Het is haast nergens meer mogelijk om gratis te parkeren. Betaald parkeren vind ik dus echt de grootste onzin die er bestaat. Waarom moet je in hemelsnaam betalen voor een plek voor je auto? De parkeerplaats ligt er toch al? Ik bestel tegenwoordig liever alles online dan dat ik zelf ga shoppen, puur vanwege het parkeren.

 6. Steven van Elferen /

  Waarom is het parkeren in ons land toch zo’n groot probleem. Telkens als ik met de auto naar een stad of winkelcentrum ga, is het weer lange tijd zoeken voor een plekje. Dat moet toch anders kunnen lijkt me? Misschien meer parkeergarages bouwen ofzo? Of gewoon minder geld vragen voor parkeren.

 7. Marita Tafel /

  Ik kan me echt groen en geel ergeren aan het parkeren in grote steden. Er is vrijwel nooit een plekje te vinden en bovendien betaal je je helemaal scheel. Daarom ga ik eigenlijk nooit met de auto naar een grote stad. Kies er meestal voor om met het openbaar vervoer te gaan. Reist een stuk relaxter en je hoeft je nergens zorgen om te maken.

 8. Isabel Hovestad /

  Ik ga geregeld met een vriendin shoppen in één van de grote steden in ons land. De eerste keren dat we dit deden, gingen we altijd met de auto. Inmiddels weten we wel beter en gaan we met het openbaar vervoer. Het parkeren is namelijk een groot probleem in de buurt van een stad. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten die dit met zich meebrengt.

 9. Francien Peters /

  De coronacrisis is vooral nadelig, maar ik heb ook een voordeel ontdekt. Was laatst in Lelystad om te winkelen en hier kun je nu dus gratis parkeren. De parkeerautomaten zijn door de gemeente buiten gebruik gesteld, om verspreiding van het virus tot een minimum te beperken. Heerlijk, want hierdoor kon ik mijn auto lekker dicht bij het winkelcentrum parkeren!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *