Deventer markt beste markt in Nederland?

Kom jij altijd met het duurste van het duurste thuis of weet jij hoe je geld moet besparen? De meeste mensen betalen vaker teveel dan te weinig. Dat is duidelijk. Maar hoe kun je nou het beste op koopjesjacht gaan? Wij bezochten op een vrijdagmorgen de http://www.deventermarkten.nl/ (een van de beste markten in Nederland) en zochten het voor je uit.

Wat viel ons op?

grote markt in Deventer

grote markt in Deventer

De vrijdagmorgen markt is een behoorlijk grote markt waar veel mensen op af komen. Er is van alles te vinden. Zo kun je er terecht voor fruit, maar kun je er ook prima kinderkleren halen. De verkooplieden schreeuwen wat in de rondte en doen alsof ze de mooiste aanbiedingen voor jou in petto hebben. De één schreeuwt nog harder dan de ander.

Plotseling zien we een jonge vrouw een hele hoop kinderkleding kopen. We konden het niet precies zien, maar het leek erop alsof ze wel tien kledingstukken in haar handen had. Het viel ons op dat ze gewoon de volle pond betaalde.

Aan het einde van de markt vliegen de aanbiedingen je om de oren. De één biedt het nog goedkoper aan dan de ander. Met name fruit kun je er voor spotprijzen kopen. Deze raken anders namelijk onverkoopbaar, dus doen de verkooplieden hun uiterste best om de laatste meuk nog kwijt te raken.

Hoe kun je geld besparen?

Als je het slim aanpakt kun je een hoop geld besparen. Door andere mensen op de markt te observeren en zonder enige koopintenties naar de markt te gaan, kunnen we je een aantal gouden tips geven als het om besparen gaat.

Weet jij wat je wil?

Wanneer je naar de markt gaan, weet je dan wel echt wat je wil? De meeste mensen gaan naar de markt zonder er bij na te denken wat ze nou precies nodig hebt. Hierdoor liggen impulsaankopen op de loer die je eigenlijk niet eens nodig hebt. Deze lijken spotgoedkoop, maar als je alle impulsieve en vaak onnodige aankopen in een jaar bij elkaar optelt, blijkt het ineens een flink bedrag te zijn. We raden aan om van te voren goed na te denken over wat je wil.

market

Met je kind naar de markt gaan

Dit is echt het allerlaatste wat wij aanraden. Wij snappen heel goed dat je je kind niet alleen thuis kunt laten en dat je niet altijd een oppas kunt regelen. Maar shoppen met een kind gaat je gewoon meer geld kosten. Sommige kinderen kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen, waardoor ze hun papa of mama altijd wel kunnen overhalen om iets te kopen. Vaak gaat het dan om kleine bedragen, maar opnieuw geldt: tel al deze bedragen bij elkaar op en we praten ineens over een hoog bedrag!

Onderhandelen

Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben. Je moet alleen af en toe je mond open trekken. Als jij bij een marktje 10 kledingstukken kopen, mag je echt wel om een betere prijs vragen. Je doet hier tenslotte zaken met verkooplieden. Natuurlijk hebben zij liever dat jij de hoofdprijs betaald, maar in principe kun je met de meeste verkooplieden prima over de prijs praten. Gaat hij niet akkoord? Dan loop je toch een rondje. Dit spelletje kan je op den duur behoorlijk wat geld besparen.

Ga op de fiets naar de markt

De omvang van de stad Deventer is niet zo heel groot. Nu zijn er toch nog genoeg mensen die met de auto naar de markt te komen. Je betaalt zo niet alleen parkeerkosten, maar kunt ook nog eens meer mee vervoeren, waardoor je dus meer producten kunt inkopen. Dit zijn kleine dingetjes, maar deze kunnen wel het verschil maken.

5 Comments

 1. Liesje Alf /

  Ik woon zelf in Deventer en kom vrijwel wekelijks op de markt. Als je het mij vraagt is het zeker de leukste markt van Nederland, maar ik ben natuurlijk niet geheel objectief. Ik kan overigens wel iedereen aanraden eens een bezoekje aan deze markt te brengen.

 2. Betsie L. /

  Op de fiets naar de markt? Dat lijkt me niet verstandig. Geldt zeker voor de vrijdagmarkt, want deze is heel erg druk. Wanneer je met de fiets gaat, heb je hier alleen maar last van. Stallen kan alleen op plekken die behoorlijk ver verwijderd zijn van de markt. Wanneer je veel koopt, moet je dus een eind sjouwen met je spullen

 3. O.P. /

  Onlangs op de markt in Deventer geweest en heb hier mijn ogen uitgekeken. Niet vind je er talloze kramen, maar het zag er ook zwart van de mensen. Het was daardoor ook dringen geblazen bij de kraampjes. De volgende keer toch maar op een andere dag dan vrijdag naar deze markt, want dit was geen succes.

 4. Lotte Velderman /

  Ik mag graag naar de markt gaan en heb al verschillende markten in Nederland bezocht. Ben ook in Deventer op de markt geweest. Deze staat zeker op mijn lijstje met de beste markten van ons land. Het aanbod is groot en het is er vooral hartstikke gezellig. Ik kom er nog steeds zo’n één keer per maand.

 5. Els Warmerdam /

  Laatst een weekendje met mijn man naar het Overijsselse Deventer geweest. Dit is echt een aanrader. In deze oude Hanzestad is namelijk ontzettend veel te zien van vroeger. Als je er toch heen gaat, raad ik je aan ook de markt te bezoeken. Heb nog niet heel veel markten gezien, maar deze staat echt in de top 3 van mijn lijstje, fantastisch!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *